Известие

Collapse
No announcement yet.

Ксенон на фарове без лупи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
    1. Има ли закон забраняващ или не?
    2.Има ли смисъл на рефлекторен фар или не?
    3.Има ли смисъл от скъп ксенон или не?
    1- за сега няма, ама се сещаш че живеем в българия.
    2- за 156,147 има, но има и вариант на теб да не ти хареса, за това първо пробвай.
    3- никакъв смисъл няма.
    точка

Comment

сори...познати из автомагазини или мазини за части нямаш ли..филипс или осрам лампи за фарове не са пос къпи от 25-30 лв крушката а това е наи скъпата цена...избери една от двете марки лампи и деистваи..наитвижън е наи добър избор отвори саита на филипс които ти пуснах в линк отвори и на осрам и избери..това ти предлагам като на маркови лампи за фарове...вече ти избираш...това за фарове за лов и 300 вата лампи беше виц предположих че ще досетиш..
      Амбицията е последното убежище на неудачника

Comment

Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщение
        145лв. им е цената на тези въпросните лупи(които са би-ксенон т.е. дълги и къси + анджъл айс) с една година гаранция ги продават това е цена без баластите които се продават отделно и по желание на клиента могат да бъдат няколко вида.Аз лично взех такива баласти доста доста малки(по-малки от масовите слим баласти)които ги сложих вътре в самия фар което мен лично мн ме зарадва защото нямаше нужда от дупчене на капачката
        Колега, дай малко инфо за това от къде да ги вземем тия ксенони, какви са тия преходници за лупите, с които не е нужно да се реже фара, колко струват комплекта баласти и снимки ако имаш на тези неща. Благодаря.
        Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

От 1г. 8м. карам с ксенон 4300К и от както ги сложих направо прогледнах.....
          Преди това бях с крушки на филипс +30% мииииии в града на мокър асфалт нищо не виждах, за извън градско въобще няма кво да коментирам.....

А дали скъп или евтин, май си е до късмет.....
          sigpic
          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
          147 JTDm 140-Малката манекенка
          GT- JTDm 150

Comment

Колега, дали искаш ксенон трябва сам да си решиш. Ако е регулиран добре фара няма заслепяване и свети по-добре от халогенна крушка, дори и на рефлекторен фар. За мен лично цвета е 4300К.
            Закон забраняващ ксенона няма. Според мен трябва да има закон не за източника на светлина, а за настройката на фаровете, защото и една 25 ватова халогенна крушка може да те заслепява ако се фокусира в очите ти.
            Според мен няма много смисъл от скъп ксенон, стига на евтиния да не му е изместен фокуса (то обикновено в това е разликата). Ако ще даваш повече пари по-добре инвестирай в лупи и евтин ксенон.

Иначе относно халогенните крушки - карал съм с Osram NightBreaker и са много добри. Светят по-бяло и по-силно от обикновените. Проблемът е, че изгарят около два пъти по-бързо от нормална халогенна лампа. Сега новият модел NightBreaker Plus твърдят, че вече издържат колкото обикновена. Можеш да ги намериш в Практикер на цена 19,90 за H7.

Comment

Добре разбирам, че няма смисъл от скъп, а нещо като марка и да кажем средна цена 100лв, щом няма да е скъп
              Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
                Ок ама тия Осрам гледах по 60лв крушката, малко скъпо за една тъпа крушка. А и не е ли вярно, че тия крушки с + 50% изгарят рефлектора?
                Аз карам с Philips Night Guide. И тяхната цена е около 60-65лв за чифт като ги купувах. Горещо ти ги препоръчвам. С тях не е толкова светло като с ксенона, но са с пъти по-добре от тези за по 6лв. от бензиностанциите.

В спецификацията на кружката пише, че са с удължен живот. Светлинния сноп е разделен на три зони с различни цветове.

ПП
                Има едни 100W. Те изгарят рефлектора, тъй като са по-мощни. Не си взимай такива, че ще береш ядове и с инсталацията. Philips Night Guide са 50W и за същото напрежение респективно топлина осигуряват перфектно осветление при което няма опасност за рефлектора.
                Last edited by CTOMAHATA; d.m.y г., 00:05.
                sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

Аз честно казано незнам мойте крушки какви са. Дали са от 6лв или не идея нямам. Колата я карам от 4 години и....
                  ...от тогава съм с тях не съм ги сменял.

Comment

Осрам "найтбрейкър"... Обаче последно като съм ползвал, живота на крушката наистина беше невероятно кратък, а напоследък не съм ги виждал да се продават (не съм и търсил де) - в сравнение с обикновените ти крушки ще има драстични подобрение и според мен ако намериш, сложи такива и ако и с тях не ти е кеф, слагай ксИнон... Даже гледах на сайта на осрам преди време, че са изобретили някакъв "найтбрейкър 2" с удължен живот...

Comment

Добре де, и изключвайки чисто стандартизационната страна на нещата, какво точно би могло да ме накара да си купя халогенка Филипс Найт Гайд за 65 лв, вместо да дам 70 лв за Н7 ксенон от адаша от бктунинг (неговите са качествени, изпробвани, и за тази цена са му с 1 год гаранция)?
                      То ок, Филипс си е Филипс, ама колкото и да е удължен живота им, тая жичка вътре няма вариант да е с по-дълъг живот и с повече лумени от газоразряда!
                      Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                        Добре де, и изключвайки чисто стандартизационната страна на нещата, какво точно би могло да ме накара да си купя халогенка Филипс Найт Гайд за 65 лв, вместо да дам 70 лв за Н7 ксенон от адаша от бктунинг (неговите са качествени, изпробвани, и за тази цена са му с 1 год гаранция)?
                        То ок, Филипс си е Филипс, ама колкото и да е удължен живота им, тая жичка вътре няма вариант да е с по-дълъг живот и с повече лумени от газоразряда!
                        Да има нещо такова

Comment

Ами изискване на закона би могло да те накара... Иначе си прав

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                            Ами изискване на закона би могло да те накара... Иначе си прав
                            До тогава 5-те хиляди келвина не си ги давам за нищо на света
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Пичове, аз карах с H7R, ама изгоряха 2 комплекта крушки за 2 месеца и не ми се занимава с гаранции...та...сложих си старите Phillips Xtreme Vision и разлика с ксенона ПОЧТИ няма...
                              156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

ей хора вие не се спряхте ще кажете че ще правите колата турбо или ще правите супер сложна интервенция,колега давай 60-80лв. и недей да му мислиш толко ако ти харесва,харесва ако не здраве да е слагаш си старите и готово + това една резервана крушка(ксенон)вече е по 15лв. не мисля че ще е проблем да ги сменяш вендъж в годината дори и да няма гаранция,аз лично карам почти 2 години с едни крушки и няма мърдане така че всичко е на късмет
                                Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
                                Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
                                Alfa Romeo GT 1.8 TS
                                Yamaha R6

Comment

Working...
                                X